Praktijk

Onze praktijk is reeds opgericht in 2002-2003 maar werd na enkele jaren volledig gerenoveerd en heropend als een moderne goed uitgeruste praktijk. Hier worden jullie viervoeters verwelkomd in een warme sfeer en zullen we jullie steeds met raad en daad bijstaan bij de verzorging van jullie beestjes.

Content photo

Preventieve zorg

Een goede raad: wacht niet tot uw huisdier ziek is om uw dierenarts te raadplegen!

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dit gezegde is ook perfect van toepassing in de diergeneeskunde.

Uw dieren kunnen veel ziektes oplopen, zelfs als ze thuis verblijven. Preventieve geneeskunde is een essentieel onderdeel geworden van onze huidige praktijk omdat het helpt uw metgezellen gezond te houden. Een Jaarlijkse controle van uw huisdier is daarom onontbeerlijk voor het vroegtijdig opsporen van mogelijke ziektes en ter voorkoming van veel erger.

Het vaccineren van uw hond, kat, fret of konijn maakt ook deel uit van deze preventieve zorg. Het doel is om uw metgezel tegen vaak dodelijke ziekten te beschermen. Het type vaccin en de frequentie van herhalingen zijn aangepast aan de leeftijd en leefomstandigheden van het dier (kat op appartement met of zonder toegang naar buiten, jachthond, het verblijf in het buitenland, ...).

Een anti parasitaire bescherming aangepast aan hun levensstijl of bijkomend voedingsadvies maken ook deel uit van de preventieve geneeskunde dit als beste bescherming voor uw huisdier.

Wij raden u ook aan een  volledige check up te laten maken van uw huisdier als hij/zij een bepaalde leeftijd heeft bereikt. Dit om belangrijke aan leeftijd gerelateerde ziekten op te kunnen sporen (10 jaar voor katten en honden 7 jaar): artrose, prostaat, hart, oog , hersenen, nier. Op deze leeftijd is het ook noodzakelijk om het dieet aan te passen aan voedingsbehoeften van de oudere dieren.


Medische consultaties

Wie kent uw huisdier beter dan u? Niemand.

Zijn gedrag verandert, je vindt hem ‘raar’, "hij eet minder, slaapt veel, verstopt zich of lijkt ziek maar je weet niet goed wat ... De meeste dieren laten moeilijk hun pijn zien zodat elke verandering in hun houding of gedrag moet worden geïnterpreteerd als een potentieel gezondheidsprobleem.

Er moet onmiddellijk contact opgenomen worden wanneer uw huisdier waarschuwingstekens laat zien of zijn toestand het oplegt (verlies van eetlust, diarree of bloed in de ontlasting, kreupelheid, gewichtsverlies, gebrek aan energie, haaruitval, problemen met plassen, klachten, krabben of constant bijten, enz.) Wij zijn er om de aanwijzingen te identificeren en de aandoening van je metgezel te behandelen.


Huisbezoek

Je bent niet in de gelegenheid om zelf naar de praktijk te komen? Wij komen ook bij u aan huis. En als uw huisdier gehospitaliseerd moet worden verzorgen wij eventueel ook het transport.


Tandheelkundige zorg

Een goede tandverzorging voorkomt een slechte adem, verlies van tanden of meer substantiële orale ziekten (bacteriële infecties, gingivitis, parodontitis, ...)

Wij zijn uitgerust om tandsteen te verwijderen met behulp van een ultrasoon appraat (zoals bij de tandarts) en nodige tandzorg toe te dienen.

De meeste ingrepen doen wij  onder volledige narcose. 

Na het ontkalken polijsten wij de tanden want dit vertraagt nieuwe tandsteenvorming. Als het nodig is krijgt de patient vóór en na de ontkalking een antibiotica kuur.


Identificatie en registratie

Identificatie en registratie is verplicht

- Voor alle honden

- Sinds 2012 voor alle katten in een asiel. Sinds 1 september 2014 voor alle kittens/katten die een nieuw baasje krijgen. Deze wetgeving wordt vermoedelijk in 2016 uitgebreid naar alle katten...

Dit gaat snel en is (vrijwel) pijnloos. 

En, niet onbelangrijk: het is onmisbaar voor het terugvinden van uw huisdier indien het als verloren wordt opgegeven!

Via deze app kunt u trouwens het dier zeer snel aangeven aan DogID indien het zou verloren zijn gelopen. Ga naar Homepagina - Verloren

Tips en verkoop van voedingsmiddelen

Voeding van goede kwaliteit is het eerste geneesmiddel!

Wij helpen met het uitzoeken van de voeding die het best bij uw huisdier past en maken daarvoor gebruik van de betere merken. Zowel "onderhoudsvoeding" voor gezonde dieren, om ze in goede gezondheid  te houden en aangepast aan hun leeftijdscategorie, als "dieetvoeding" voor dieren die lijden aan een pathologisch probleem (obesitas, allergieën, hart-en vaatziekten, diabetes, nierfalen, enz.) en een belangrijke aanvulling zijn, zelfs een noodzakelijk onderdeel van een medische behandeling. 

Bestellen van voeding kan ook via de App. Ga naar Homepagina - winkel.


Radiografie - Medische beeldvorming

Om een diagnose te stellen is het soms noodzakelijk om een röntgenfoto te maken of een echografie uit te voeren.

De radiografieën gebeuren bij ons volledig digitaal met een mobiel toestel dat zowel voor de paarden als de kleine huisdieren gebruikt wordt. We beschikken over een echografietoestel voor abdominale echografieën bij kleine huisdieren. Deze gebeuren gewoon in de praktijk.

Bij de paarden maken we veelvuldig gebruik van echografie voor diagnose of echobegeleide behandeling van gewrichten, pezen,...

We beschikken tevens over een endoscopietoestel voor endoscopie van de luchtwegen bij paarden. 


Chirurgie

De uitgevoerde operaties zijn heel divers:

- gebruikelijke interventies (sterilisatie, castratie, ...)

- Of de meer gespecialiseerde ingrepen (biopsie, wonden trimmen, tumoren verwijderen, chirurgie van het spijsverteringsstelsel, chirurgie van de urinewegen, ogen ...)

Voor sommige ingrepen zoals orthopedische chirurgie werken we samen met gespecialiseerde collega's.


Acupunctuur

Acupunctuur vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en is al meer dan 2000 jaar oud. Bij acupunctuur worden fijne naaldjes ingebracht in bepaalde punten op het lichaam. Acupunctuurpunten zijn punten op de huid die een andere elektrische weerstand hebben in vergelijking met de rest van het huidoppervlak.

Wanneer we correcte acupunctuurpunten stimuleren krijg je zowel een plaatselijke reactie als een reactie op gans het lichaam.

Plaatselijk krijg je een betere doorbloeding, een ontstekingsremmend en pijnstillend effect door de vrijstelling van o.a. endorfines en een stimulerend effect van de lokale zenuwuiteinden. Algemeen worden de orgaanfuncties gestimuleerd en je versterkt de algemene weerstand van de patient. De energiebanen worden vrijgemaakt zodat genezing kan optreden.


Content photo

Diensten paarden

Karel Van Zele is sinds 2001 dierenarts enkel voor paarden.

Bij hem kan je dan ook terecht voor zowel de gewone paardengeneeskunde als het specialistenwerk.

Voorbeelden van het gewone werk zijn onder andere vaccinaties, koliek, wondverzorging, tandverzorging, castraties, voortplanting, bloedonderzoeken, ...

Het gespecialiseerde werk omvat onder andere:

- uitgebreid mankheidsonderzoek
- aankoopkeuringen aan huis met de modernste radiografie
- sportbegeleiding
- echografie
- endoscopie
- uitgebreide wondverzorging
- ... 


Wachtruimte

In onze ruime wachtruimte kan u en uw huisdier rustig plaatsnemen alvorens uw vriend aan de beurt is.

Consultatieruimte

Graag ontvangen wij u en uw huisdier in het hart van onze praktijk, hier bespreken we uw noden en onderzoeken we uw vriend indien dit nodig blijkt te zijn.

Operatiekamer

Onze operatiekamer is perfect uitgerust om uw huisdier te opereren in de beste omstandigheden. Voor de anesthesie beschikken we over een anesthesietoestel op slaapgas en zuurstof. Gedurende de anesthesie worden de patienten nauwgezet opgevolgd en gemonitord. Het comfort van uw huisdier is onze prioriteit, zowel tijdens als na de verdoving.


Hospitalisatieruimte

Indien nodig kunnen patienten natuurlijk ook gehospitaliseerd worden en op die manier intensief verzorgd en opgevolgd worden waarbij we het hun zo comfortabel mogelijk maken.


Neem contact met ons op

 Claes An photo

An Claes

 Van Zele Karel photo

Karel Van Zele

Moerstraat 1

9900 Eeklo

Download gratis onze handige app

Onze code : ANKAREL

Télécharger notre application iOs Télécharger notre application Android
 Claes An photo

An
Claes

 Van Zele Karel photo

Karel
Van Zele

Consultatieuren van An Claes

Op afspraak

 • maandag 9h00 - 19h00
 • dinsdag 9h00 - 19h00
 • woensdag 9h00 - 19h00
 • donderdag 9h00 - 19h00
 • vrijdag 9h00 - 19h00
 • zaterdag 9h00 - 12h00

Vrije raadpleging

Consultatieuren van Karel Van Zele

Op afspraak

 • maandag 9h00 - 19h00
 • dinsdag 9h00 - 19h00
 • woensdag 9h00 - 19h00
 • donderdag 9h00 - 19h00
 • vrijdag 9h00 - 19h00
 • zaterdag 9h00 - 12h00
Maak een afspraak

Noodnummer(s)

Dr. Lastname Firstname photo

Karel Van Zele

bereikbaar voor noodgevallen paarden

Dr. Lastname Firstname photo

An Claes

Bereikbaar voor noodgevallen kleine huisdieren

Artikels

Bekijk alle artikels Section photo

Over gezondheid

Section photo

Over baasje

Section photo

Ontdekken

Section photo

Mijn APP